lauantai 31. joulukuuta 2016

Joulukuu 2016

Tässä tulee blogin ensimmäinen kooste. Poikkeuksellisesti tässä nyt on vain selvitys siitä, kuinka paljon minulta löytyy rahaa joulukuun lopussa. Tarkkaa selvitystä menoistani nimittäin en tässä kuussa ole tehnyt, ne aloitetaan 1.1.2017. Mutta hyvä saada alkuun käsitys siitä, paljonko minulla onkaan rahaa ja missä ne sijaitsevat.

ASP-tili 9 588,91€
Puskuri + käyttötili 5027,21€
Käteinen 610,6€
Taloustili (oma osuuteni) 95,9€
Yhteensä 15 322,62€ 

Aikaisemmassa postauksessani käsittelinkin eri tilejäni. Puskuri ja käyttötili ovat kaksi eri tiliä, mutta käytännössä ne sekoittuvat keskenään. Sen takia lasken ne yhdeksi könttäsummaksi. Taloustili on tosiaan puolisoni kanssa yhteinen, sinne siirrämme kuukausittain tietyn summan rahaa.

Tämä kuukausi on eletty kesätöistä säästetyillä rahoilla. Olin kesällä töissä yhteensä 5 kuukautta, jonka jälkeen olin palkattomassa harjoittelussa joulukuun alkuun asti. Joulukuussa aloitin 4 viikon sijaisuuden vanhassa työpaikassani. Opintotukea en ole voinut nostaa tältä vuodelta kuin 5 kuukaudelta tulorajojen vuoksi. Joulukuun palkka minulle maksetaan tammikuussa.

Olen ollut iloinen, kun pääsin vielä neljäksi viikoksi palaamaan vanhaan työpaikkaani, jossa olen usemman kesän töitä tehnyt. Nyt joudun tälle työpaikalle valitettavasti sanomaan hyvästit paikkakunnan vaihdoksen vuoksi. Täältä olisin saanut varmasti pidemmän sijaisuuden (alallani ei vastavalmistuneet saa mistään vakituista paikkaa). Lisäksi esimies ja työkaverit ovat todella mukavia, työ mielenkiintoista ja palkkaakin maksetaan hieman paremmin kuin suurimmassa osassa muissa koulutukseeni liittyvissä työpaikoista. Työpaikka on yksityisellä puolella, joten siellä ei olisi tullut myöskään ensi vuonna tapahtuvaa lomarahojen leikkausta. Muutenkin työehtosopimus on mielestäni julkista puolta parempi. Tammikuussa aloitan siis työt uudessa kaupungissa julkisella puolella, kuukausipalkkani tippuu tässä reilut 50 euroa. Avomieheni ei olisi opiskelupaikkakunnaltamme kuitenkaan saanut niin hyvää työpaikkaa minkä hän uudesta kaupungista sai, joten muutto ei haittaa. Mieluummin kummallekin oman alan mielenkiintoisia töitä.

Tänään käytämme vielä rahaa yhteiseltä tililtä uuden vuoden ravintolaillalliseen.

2 kommenttia:

  1. Ettekö syökään tänään nakkeja ja perunasalaattia? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan :D vuoden viimeinen ruoka oli 3 ruokalajin illallinen alkuskumppineen, ruoka- ja jälkkäriviineineen :D

      Poista