perjantai 13. tammikuuta 2017

Kuulumisia

Huhhuh, nyt on muutto uuteen kaupunkiin suoritettu ja työt uudessa työpaikassa aloitettu. Uusi työ on sinänsä tuttua, mutta uuden paikan tavat ja tottumukset samoin kuin uudet tietojärjestelmät ovat vaatineet opiskelua viime viikot. Samoin uusiin ihmisiin tutustuminen on lähtenyt käyntiin. Voin rehellisesti kertoa, että tässä kaipaisi yhden vapaapäivän ilman minkäänlaisia suunnitelmia.

Muutto sujui hyvin, ainoastaan ruokapöytä hajosi (olin tosin jo miettinyt aikaisemminkin sen heivaamista kaatopaikalle). Uuden ruokapöydän löysimme onneksi edullisesti ja se miellyttää silmääkin huomattavasti paljon enemmän mitä vanha. Tämän lisäksi on jotain pientä uutta tullut tähän asuntoon ostettua. Enemmänkin on tullut tavaraähky, tästä kun arki lähtee kunnolla sujumaan niin tavaraa ruvetaan laittamaan netin kautta myytäväksi. Tuotot voisi lisätä lyhentämättömänä reissukassaan.

Reissuista puheenollen, varasimme vuoden ensimmäisen ulkomaan reissun heti ensi kuulle. Pitkä viikonloppu Lontoossa, wuhuu! Odotan niin innolla, Lontoo on yksi lempikaupungeistani. Seuraavaksi pitäisi katsella mitä teemme siellä (musikaaleja, urheilua...), missä syömme ja tehdä ostoslista. Shoppailumahdollisuudet kun siellä ovat Suomea huomattavasti paljon paremmat. Hieman erikoista ehkä puhua tavaraähkyn jälkeen ostoslistasta, mutta ajattelin miettiä huolella, mitä oikeasti tarvitsen.

Uusi vuosi tuli aloitettua uudella kuntosalijäsenyydellä. Maksoin heti kerralla vuoden jäsenyyden sillä se oli halvempi ja lisäksi ei tarvitse miettiä kuukausittaisia maksuja. Entiseltä työpaikaltani saaduilla Smartumseteleillä sain maksettua hieman yli puolet kokonaishinnasta, oma osuuteni oli 8€/kk. Ei paha todellakaan.

Vuoden 2017 tavoitteissa puhuin ruokalaskun vähentämisestä. Nyt täytyy myöntää, ettei siihen ole aivan täysillä jaksanut panostaa. Kasvisruokaa olen kuitenkin tehnyt ja töihinkin olen vain kerran joutunut hakemaan valmiskeiton lähikaupasta, muuten olen päässyt edellisen päivän jämillä. Toisaalta olemme nyt toteuttaneet kahden kauppareissun viikkoja, joten uskon sen vaikuttavan positiivisesti kuukauden ruokalaskuun.

Yksi tämän vuoden tavoitteistani oli mieluisan työpaikan hankkiminen. Nykyinen työpaikkani ei täysin vastaa toiveitani, enkä siellä näe olevani töissä vielä vuoden päästä. Tämäki tavoite meni eteenpäin, kun minut kutsuttiin kesätyöhaastatteluun. Ja mikä parasta, en edes erikseen hakenut työpaikkaa, vaan kutsu tuli kolmisen kuukautta vanhalla työhakemuksella.

1 kommentti: