tiistai 24. tammikuuta 2017

Kolikoilla säästäminen

Minulla on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut eräs säästämisen keino, joka on sopinut itselleni erinomaisen hyvin. Olen lähes säännöllisesti laittanut lompakostani kaikki kolikot säästöön. Viimeksi vein ennen muuttoa noin 500 euron edestä kolikoita pankkiin.

Ajatus on yksinkertainen, alle viiden euron ostokset maksetaan aina käteisellä ja kaikki kolikot laitetaan sivuun säästöön. Tämä vaatii siis sitä että lompakosta löytyy aina käteistä. Millä keinolla tämä siis säästää, koska kyllähän 500 euroa kolikoita on yhtä arvokas kuin sama summa käteisenä tai tilillä. Itsestäni olen huomannut, että niin sanotut turhat pikkuostokset ovat jääneet. Jos olisi ostamassa jotain esimerkiksi euron arvoista tuotetta miettii, haluaako maksaa sen sillä  20 euron setelillä vai jättää tuote ostamatta.

Opiskeluaikoina kun tuli käytyä enemmän baarissa, tämä myös hillitsi juomista. Otin baariin ainoastaan käteistä mukaan ja kiltisti jätin kolikot käyttämättä. Baari-illan jälkeen oli aina kiva huomata, ettei rahaa mennytkään niin paljoa.

Onko lukijoilla vastaavia 'säästämis'vinkkejä?

2 kommenttia:

  1. Minulla on kasa tyhjiä possuja ja tili tyhjänä. Mutta olen tehnyt vakaan päätöksen säästää molempiin, vaikka viimeksi pöydällä ollut kukkaroni tyhjennettiin, ei jäänyt edes ruokaan rahaa. Tilille kun säästää ja piilottaa possun, niin säilyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa etsiä itselle sopivia tapoja säästää, edes niitä pieniä summia :)

      Poista