torstai 15. joulukuuta 2016

Tulot ja menot

Kuten ensimmäisessä postauksessa mainitsin, tulen kirjoittamaan kerran kuussa koosteen kuukauden tuloista ja menoista. Tässä postauksessa käsittelen yleisesti normaaleja tuloja ja menojani.

Tulot

Olen opiskellut viimeiset lähes 6 vuotta (täysipäiväisesti, 2 tutkintonimikettä) ja niiden ohella olen tehnyt töitä. Tänä vuonna bruttopalkkatuloni ovat yhteensä noin 16300 euroa, joulukuun palkan saan tammikuussa. Lisäksi olen nostanut viideltä kuukaudelta opintorahaa ja asumislisää (á verojen jälkeen 474,48€ eli 2372,4€). Ensi vuonna minulla on toivottavasti koko ajan töitä. Aloitan tammikuussa  uudessa työpaikassa kolmen kuukauden sopimuksella, kuukausipalkkani on 2410€. Tähän tulee päälle lisät ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroista. Näiden määrä vaihtelee, enkä tiedä kuinka paljon uudessa työpaikassani joutuu esimerkiksi yövuoroja tekemään.

Menot

Asuminen 300€
Taloustili 300€
Puhelinlasku 21,90€
Bussikortti 58€
Vakuutukset 9,1€ (lasku kerran vuodessa)
(E-pillerit 4,3€
Netflix 4,95€)

Kuukausittaiset pakolliset menot ovat siis tämän mukaan 689 euroa. Tämäkään ei täysin kiveen hakattua ole, sillä esimerkiksi bussikorttia pyrin käyttämään vain talvikuukausina ja muuten pyöräilemään. E-pillerit ostan yhteiseltä taloustililtämme, eli se sisältyy tuohon taloustilille laittamaani 300 euroon. Samoin Netflixveloitus menee yhteiseltä tililtämme. Halusin kuitenkin ottaa nämä mukaan tähän, sillä ne ovat selkeitä kuukausittaisia menoja, niitä ei ole kuitenkaan laskettu tuohon yhteissummaan.

Asumisen suhteen tulee muutoksia, kun vaihdamme paikkakuntaa. Opiskelupaikkakunnallamme vuokramme kaksiosta oli 584 euroa. Tähän sisältyi vesi, sähkö ja nopea netti. Uusi vuokra-asuntomme maksaa 625 euroa, vesi sisältyy hintaan. Lisäksi kuukausittain maksamme autopaikasta (avopuolison auto, mutta maksan joitain juoksevia kuluja) 20 euroa ja netistä 10 euroa. Laskin menot nyt tämän uuden asunnon mukaan. Sähkölaskun suuruudesta en osaa vielä sanoa, aikaisemmissa asunnoissani sähkö on kuulunut hintaan (opiskelija-asuntojen ihanuus). Käsittelen erillisessä postauksessa tarkemmin tuota taloustiliä, mutta osuuteni ruuasta on hieman pienempi, joten asuminen ja ruoka maksaa itselleni kuukausittain yhteensä 600 euroa.

Opintolainaa en ole nostanut koko opiskeluaikana (joka toisaalta on hieman hölmöä, kun miettii kuinka edullista rahaa se olisi ollut). Myöskään muita lainoja tai velkoja minulta ei löydy.

4 kommenttia:

 1. Kiitos uudesta blogista, lisäsin sen blogrolliini =) Mielestäni olet juuri parhaassa kohtaa säästämisessä. Itse aloitin toden teolla säästämisen juuri 26-vuotiaana. Sitä ennen olin kerinnyt säästämään n. 10k € osakkeisiin. Kun tulot nousivat mutta kulutus ei noussut samaan tahtiin niin rahaa jäi paljon säästöön. Sitten kun ostin vielä oman kämpän niin sekin kerrytti omaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia blogin huomioinnista! Itsekin uskon että rahaa jää nyt hyvinkin säästöön, kun on tottunut opiskelijan melko niukkiin menoihin :) Asunnonosto on täällä päässä ajankohtainen, kun vain tietäisimme mihin kaupunkiin tulemme pidemmäksi ajaksi jäämään :D

   Poista
 2. Aloitimme näemmä blogimme samana päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään :) Itsellä veronpalautusten määrä oli kimmokkeena blogille, vaati tosin hetken ajatustyötä :D

   Poista