keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2017

Ajatukset vievät kohti uutta vuotta. Se onkin todennäköisesti hieman rauhallisempi, kuin vuosi 2016. Siirryn täysipäiväisesti työelämään, täytän 27 vuotta ja opettelen elämään uudessa kaupungissa. Alla lueteltujen tavoitteiden lisäksi on tavoitteena ylläpitää sosiaalisia suhteita, viettää mukavia hetkiä, oppia uutta, tehdä töitä ja olla onnellinen.

1. ASP-tilin saldo vuoden lopussa 17 000.

Tällä hetkellä ASPllani on 9588,91 euroa. Tavoitteen täyttymiseen on matkaa siis 7 411,09 euroa. Tarkoituksenani on säästää joka kuukausi 500 euroa, eli vuodessa tilille kertyisi rahaa 6000 euroa. Loput ajattelin siirtää ''lisärahoista'' eli työvuorolisistä, lomarahoista sekä mahdollisista veronpalautuksista.

2. Osake- ja rahastosäästämiseen perehtyminen.

Tämä maailma on minulle todella tuntematon ja tavoitteena onkin tutustua tähän puoleen sijoittamisesta ja säästämisestä. Onneksi avopuolisoni tietää asiasta jonkin verran, joten hän saa minulle ainakin jotain opettaa. Lisäksi blogeja, kirjoja ja artikkeleitä lukemalla on tarkoitus tietämystä lisätä. Ja ehkä hiljalleen uskaltautua myös laittamaan omaa rahaa peliin.

3. Ruokakustannukset järkeviksi.

Tämä puoli meillä on melko hyvin kunnossa, mutta panostettavaa riitää edelleen. Tavoitteena siis vähentää ruokakustannuksia. Tähän ajattelin päästä panostamalla kasvispainotteiseen ruokaan, suosimalla sesonkikasviksia, välttämällä hävikkiä, tekemällä paljon itse sekä seuraamalla ruokakaupan kuitteja. Halpa ei ole aina terveellistä, joten tavoitteena ei ole mahdollisimman halpa ruokavalio vaan terveellinen ja edullinen.

4. Matkustaa.

Sitten asiaan mihin menee sitä rahaa. Koen saavani matkustamisesta niin paljon, että mieluummin pihistän arjessa joistan asioista kuin en matkustaisi ollenkaan. Tulevan vuoden matkustamiset painottuvat todennäköisesti Eurooppaan, sillä pidempää lomaa minulle ei ole kertynyt. Ajatuksissa on muutama lyhyempi viikonloppureissu (Lontoo, Riika, Tallinna, Tukholma...) ja yksi pidempi matka keski-Eurooppaan. Saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan. Onneksi jaamme avopuolisoni kanssa melko samanlaiset matkustusmieltymykset.

5. Järkevä kuluttaminen ja palveluiden osto.

Tarkoituksenani ei ole lopettaa ostamista kokonaan. Pyrin välttämään heräteostoksia ja ostaa laadukasta, pitkäikäistä tavaraa. Tähän liittyen tulossa myöhemmin enemmänkin ajatuksia. Seuraavan vuoden aikana haluan panostaa myös palveluiden ostoon, etenkin hieronnan muodossa.

6. Jatkokoulutusmahdollisuuksiin tutustuminen.

Tämä ei ole tavoitteistani tärkein, sillä olenhan vasta valmistunut. On kuitenkin hyvä hetki lähteä miettimään, mikä koulutus tukisi nykyistä koulutustani ja missä ja miten opiskelut olisi mahdollista suorittaa. Todennäköisesti tie vie jossain vaiheessa yliopistomaailmaan.

7. Mieluinen työpaikka.

Aloitan uudessa työpaikassa vuoden alussa kolmen kuukauden sopimuksella. Tämä ei kuitenkaan vastaa täysin koulutustani. Tavoitteena onkin saada työpaikka, joka vastaa enemmän koulutustani ja jossa viihdyn. Ala, jolle valmistuin, on nyt murrosvaiheessa ja voi olla että pidempiaikaisen työpaikan saaminen ei ole niin helppoa.

8. Tavaroiden myynti.

Olen viimeisen vuoden aikana myynyt kirpputoreilla ja netissä paljon itselleni turhaa tavaraa. Hiljattain muuton tehneenä olen kuitenkin huomannut, että tavaraa löytyisi lisääkin myytäväksi. Kaapit tulisi käydä tarkkaan läpi ja laittaa myyntiin kaikki sellainen, jolle minulla ei ole käyttöä. Tavaraan on kuitenkin sen verran vähän, että todennäköisesti myyn ainoastaan netin kautta.

9. Uusi harrastus.

Kuntosaliharrastuksen lisäksi olemme avopuolisoni kanssa aloittamassa keväällä uutta harrastusta. Tämä tulee vaatimaan rahallista panostusta, mutta toivottavasti saisimme siitä mukavan yhteisen harrastuksen.

2 kommenttia: