keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Tilini

Ajattelin kirjoittaa pienen yhteenvedon siitä millaisia tilejä minulta löytyy. Sen verran mitä läheisten (ja myös tuntemattomien) ihmisten tileistä tiedän, harvalla on pelkästään yksi tili käytössä. Minultakin tilejä löytyy yhteensä 4 kappaletta.

ASP-tili

Tätä tiliä ei varmastikaan sen erityisemmin tarvitse esitellä, jokainen on varmasti kuullut ensiasunnon ostoon tarkoitetusta tilistä. Oman ASP-tilini avasin noin kaksi vuotta sitten ja sinne on säästetty nyt seitsemänä kalenterineljänneksenä (minimi on siis 8 kalenterineljännestä eli 2 vuotta säästöaikaa). Säästötavoitteeni oli 10 000 euroa, nyt tosin pyrin säästämään tänne hieman enemmän.

Käyttötili

Käyttötilini sijaitsee Nordeassa. Tänne tulevat palkat ja tähän tiliin liitetyltä kortilta maksan menoni. Käyttötililläni en tykkää kuitenkaan säilyttää kuin noin 200 euroa kerrallaan. Palkkapäivänä siirränkin suurimman osan rahoistani alempana esitellylle EtuTilille.

EtuTili

EtuTili on jatke käyttötililleni, mutta samalla myös puskurirahastoni. Tälle tilille minulla ei ole korttia, mutta voin nettipankin kautta siirtää vapaasti rahaa käyttötilin ja EtuTilin välillä. Tämäkin tili siis sijaitsee Nordeassa.

Taloustili

Taloustili on puolisoni kanssa yhteinen ja sinne siirrämme kuukausittain tietyn summan. Taloustilimme sijaitsee S-Pankissa. Tällä summalla on tarkoitus kattaa kuukausittaiset ruokaostokset, taloustavarat sekä yhdessä tekeminen (elokuvat, ulkona syöminen, junamatkat yms). Tälle tilille tulee myös meidän kummankin S-ryhmän osuusmaksun korot, bonukset sekä maksutapaedut. Tämä tili ei ole tarkoitettu isompia ostoksia varten.

Kortteja minulta siis löytyy kaksi, Visa Electron Nordean käyttötilille sekä kortti yhteiselle taloustilillemme. Luottokorttia minulta ei löydy, en ole vielä kertaakaan miettinyt sellaisen hankkimista. Esimerkiksi matkoja varattaessa olemme käyttäneet avomieheni luottokorttia. Luottokortin hankinta on tosin kohta ajankohtainen, vaikkei sille sinänsä tarvetta olenkaan. Onhan se kuitenkin hyödyllinen netin kautta ostettaessa sekä reissatessa.

Kannattaisiko minun avata vielä yksi tili vai kenties tiputtaa joku tileistä pois?

2 kommenttia:

 1. Löysin juuri blogisi jotain kautta :)
  Itselläni aika lailla samat tilit, mutta minulta löytyy näiden lisäksi vielä säästötili.
  Puskuritili on myös ns. laskutili, eli tälle tilille siirrän joka kuukausi tietyn summan rahaa ja sieltä maksan mm. isommat vakuutuslaskut, autoverot jne. mitkä olisivat ikävän suuria maksaa ns. yllättäen.
  Ja säästötili on tili, josta siirrän rahaa aspiin ja sijoituksiin. Tälle tilille kerään aina rahaa ja laitan eteenpäin säästöön kun haluan.

  VastaaPoista
 2. Mukava että löysit blogiini :)
  Itsekin mietin erillisen säästötilin avaamista, mutta ehkä sen perustaminen tulee kyseeseen vasta kun olen asp:lle saanut säästetyksi rahaa.

  VastaaPoista