1. Panostaa omaan hyvinvointiin.
Pidän tätä kohtaa tärkeimpänä tavoitteena vuodelle 2020. Haaveilemme perheenlisäyksestä lähivuosina ja haluan alkaa yrittämään raskautta vasta kun olen normaalipainossa. Hyvinvointini tärkein tavoite onkin laihduttaa (minun kohdallani se tarkoittaa noin 25 kiloa). Tähän sisältyy tavoite urheilla enemmän ja monipuolisemmin, viettää enemmän aikaa ulkoilmassa, syödä kasvispainotteista terveellistä ruokaa, panostaa unen saantiin ja saada herkkujen syönti kohtuulliselle tasolle. Tämä oli viime vuonna tavoitteena, mutta en tässä onnistunut.
2. Sijoittaa osakkeisiin/rahastoihin.
Tämä on monen vuoden tavoite itselleni ja nyt olisi jo aika saada rohkeus aloittaa säästäminen myös tällä tavalla. Pitkän aikavälin tavoitteena on taata itselleni taloudellisesti turvallinen eläkeikä.
3. Lisätä varallisuutta vähintään 10 000 eurolla.
En usko että tätä tavoitetta tarvitsee kovin tarkkaan selittää. Olen jo muutamana vuonna tämän tavoitteen toteuttanut, enkä koe hillittömän haastavaksi, kun asuntolainaa lyhennän yhteensä melkein 5700 eurolla. Tällä hetkellä kun asuntolainan lyhennyksen lasken vielä varallisuuden nousuksi. Laskujeni mukaan nettopalkkani tulee vähenemään kuitekin ainakin 3000€/vuosi, kun vaihdan päivätyöhön. Tämä ja matkahaaveet vähentävät tavoitteen toteutumisen mahdollisuutta.
4. Lukea tai kuunnella äänikirjana vähintään 25 kirjaa vuoden aikana.
Olen aloittanut 2015 vuoden heinäkuun jälkeen kirjannut ylös jokaisen lukemani tai kuuntelemani kirjan, nyt niitä on jo 114 kappaletta. Vuonna 2017 luin tai kuuntelin yhteensä 40 kirjaa, mikä on seuraamani ajanjakson ennätys. Lukeminen on minulle rentouttava tapa ja mahdollisuus oppia uutta. Lukeminen harrastuksena on hyvä myös tulevaisuuden opintohaaveiden vuoksi, mitä enemmän lukee, sitä nopeampi lukunopeus on ja paremmin sisäistää luetun tekstin.
5. Seurata ruokakustannuksia ja pitää ne järkevällä tasolla.
Viime vuonna en jaksanut käydä läpi kuitteja ruokaostoksistamme enkä siis tiedä kuinka paljon olemme mihinkin käyttäneet. Kahtena edellisenä vuonna olen tätä tehnyt ja se on mielestäni hyvin valaisevaa. Syömme kasvispainotteisesti, mutta haluaisin silti lisätä ruokiimme vielä lisää täysin vegaanisia ruokia. Tässä on monta syytä: ympäristö, terveellisyys ja raha.
Hei, löysin ensimmäistä kertaa blogisi. Olisi mielenkiintoista nähdä vuosi- ja kuukausibudjetti, jolla näihin tavoitteisiin lähtisit suuntaamaan. Sinulla on aika isoja juttuja tavoitteina. Helpottaisikohan toteutusta, jos näitä pilkkoisi osatavoitteiksi? Itselläni se aina auttaa urakkaa, vaikka myönnän kyllä, että viime vuonna jäin itsekin joistakin tavoitteistani huolellisesta suunnittelusta ja seurannasta huolimatta. Osa taas toteutui yli tavoitteiden, joten tänä vuonna hion vielä suunnitelmiani ja tavoitteitani mahdollisimman realistisiksi ja konkreettisiksi. Konkretia auttaa minulla aina.
VastaaPoistaHei ja tervetuloa. Budjettia en oikein osaa laatia (tai tiedän eurolleen pakolliset menot), kuukausitasolla kulutuksen toteutuminen seuraaminen on ollut itselleni helpoin tapa ja samoin vuoden puolessa välissä nettovarallisuuden laskeminen.
PoistaHyvinvointi tavoitteni on todella laaja ja sisältää paljon eri osia, tätä en tosin tule blogissani enempää avaamaan, kun pääpaino on rahassa.
Ruokakustannusten seuraamista voisin välillä blogissa seurata.