keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Missä olen viiden vuoden kuluttua?

Täytän ensi vuonna 30 ja nyt on hyvä hetki miettiä sitä legendaarista työhaastattelukysymystä ''missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?''. Nyt on aika myös hieman haaveilla.

Asuminen ja läheiset

Asumme Espoossa tai Helsingissä rivitalossa, paritalossa tai omakotitalossa. Siinä on pieni oma piha ja kolme makuuhuonetta. Keittiö ja olohuone, missä mahtuu kokkaamaan ja järjestämään illanistujaisia läheisten kanssa. Budjetti tälle haaveella on tällä hetkellä 400-430 000€, joten tulemme tekemään nykyisiin asuntolainoihimme ylimääräisiä lyhennyksiä. Näin pienennämme seuraavan lainan määrää.

Asumme talossa yhdessä aviomieheni kanssa ja meillä on yksi tai kaksi lasta. Vanhempani ovat eläkkeellä ja ovat usein käymässä luonamme (sisarukseni asuvat myös pk-seudulla). Saamme apua lastenhoitoon ja saamme mieheni kanssa myös kahdenkeskistä aikaa.

Meillä asuu useita ystäviä lähellämme ja lapsemme ovat suhteellisen saman ikäisiä.

Työt

Todennäköisesti olen nykyisessä työpaikassa, koska lasten vuoksi oli tullut myös äitiyslomat kuvioon. Olen kuitenkin lisäkouluttautunut ja olen erikoistunut pienempään alaan ja tämän vuoksi saan enemmän palkkaa. Olen hakenut opiskelemaan ylempää korkeakoulututkintoa.

Harrastukset ja vapaa-aika

Käyn juoksulenkeillä ja olen juossut ainakin yhden puolimaratonin. Työmatkapyöräilen aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Tukiverkoston avulla pääsemme mieheni kanssa silloin tällöin yhdessä harrastamaan.

Ennen lasten syntymää olemme tehneet yhden tai kaksi kaukomatkaa. Jatkamme myös Euroopan maihin tutustumista.

Materialistiset haaveet

Uuteen kotiimme olemme päässeet toteuttamaan muutaman valaisinostoksen joko Artekilta, Secto Designilta, Louis Poulsenilta tai Flosilta. Sohvamme on joko Hakolalta tai Kuusilinnalta. Vaatekaappini sisältö on melko pieni, mutta kaikki on yhteensopivaa ja laadukasta.

Millaisia haaveita ja tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on seuraaville viidelle vuodelle? 

2 kommenttia:

  1. 5-vuotissuunnitelmat on kyllä hyviä. Urheilussa säntillisyys ja pitkäjänteisyys omassa elämässä olisivat hyviä tavoitteita :D

    VastaaPoista