lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuoden 2018 tavoitteet

1. Ostaa oma asunto.

Lainalupaukset hankittu useasta pankista ja olemme lähes varmoja siitä, mistä pankista lainamme otamme. Enää pitäisi löytää se oikea asunto. Meillä ei ole tarkoitus asua ostettavassa asunnossa maksimissaan kuin noin neljä vuotta, joten asunnon pitää olla helposti myytävissä.

2. Järjestää mahtavat häät.

Ja pitää budjetti aisoissa. Tähän ei varmasti tarvitse muuta lisättävää.

3. Matkustaa

Vuonna 2017 matkustelu jäi hieman toivottua vähäisemmäksi. Ensi vuodelle onkin jo tehty muutamia matkasuunnitelmia ja niillä suunnitelmilla viettäisimme ainakin 3 viikkoa ulkomailla. ''Pää'' häämatkan ajattelimme tehdä vasta vuoden 2019 puolella, mutta melko pian häiden jälkeen olisi tarkoitus tehdä hieman pienempi reissu. Ensi kesänä saamme molemmat nauttia useamman viikon kesälomasta, joten suunnitelmien pitäisi olla hieman helpommin toteutettavissa.

4. Jatkaa jatkokouluttamiseen tutustumista.

Haluan 10 vuoden sisällä pois 3-vuorotyöstä ja se tulee vaatimaan jatkokouluttautumista. Haluan lähteä opiskelemaan alaa, jossa olisi jonkin verran hyötyä nykyisestä koulutuksestani ja työkokemuksestani. Paljastan työpaikastani nyt hieman enemmän mitä aikaisemmin. Työskentelen erikoissairaanhoidossa 3-vuorotyössä. Ammattinimikkeeni ei kuitenkaan ole sairaanhoitaja.

5. Sijoittaa rahaa osakkeisiin/rahastoihin.

Nyt kun en enää säästä ASP-tilille on lähdettävä miettimään, mihin seuraavaksi laitan säästämiäni rahoja. Toivottavasti tämänkin bloggaaja kirjautuu piakkoin Nordnetin käyttäjäksi.

6. Myydä kirppareilla tavaraa vähintää 500 eurolla.

Tänä vuonna olen myynyt vanhoja tavaroitani 105 eurolla, joten tätä summaa olisi tarkoitus reilusti nostaa. Uskon summan olevan mahdollinen saavuttaa, sillä kaappeihin on kertynyt ylimääräisiä kenkiä, vaatteita, astioita, kirjoja ym. Ajattelin osan myydä netin välityksellä, mutta myös kirpparipöydän varaaminen on edessä.

7. Pitää ruokakustannukset järkevällä tasolla.

Paljon kasvisruokaa ja sesonkiajattelua. Ajattelin tammikuussa käyttää kuivavarastot mahdollisimman tyhjäksi ja helmikuussa tarkoitus olisi kiristää kukkaron nyörejä ja ostaa koko kuukauden ruuat 200 eurolla, päiväbudjetti on siis 7,15€.  Sillä rahalla pitäisi ruokkia sekä minut että mieheni. Minä syön töissä eväitä, kun taas puolisoni käy työpaikkaruokailussa. Hänen lounaitaan en laske mukaan tuohon 200€ summaan.

8. Panostaa omaan hyvinvointiin.

Tämä kohta sisältää asioita, joista osa tulee maksamaan minulle ja osa on ilmaisia. Tavoitteeni on urheilla enemmän ja monipuolisemmin, viettää aikaa ulkoilmassa, syödä kasvispainotteista terveellistä ruokaa, nukkua enemmän, käyttää vähemmän sosiaalista mediaa, lukea enemmän kirjoja, käydä enemmän hieronnoissa sekä viettää paljon aikaa läheisten kanssa.

9. Koko vuoden säästöprosentti 35%.

Tämä ei paljoa selittelyitä kaipaa. Joinain kuukausina prosentti tulee varmasti olemaan pienempi, mutta sitten taas toisina kuukausina menoja on varmasti paljon vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti