perjantai 29. joulukuuta 2017

Miten vuoden 2017 tavoitteet täyttyivät

Kirjoitin viime vuonna tavoitteitani ylös ja nyt on aika käydä läpi miten ne toteutuivat. Ajattelin laittaa tavoitteeni perään miten mielestäni tavoitteessa onnistuin.

1. ASP-tilin saldo vuoden lopussa 17 000.  10/10

Tässä onnistuin yli tavoitteen, vuoden lopussa ASP-tililläni on 1000€ enemmän eli 18 000€. Nyt on useammasta pankista lainalupaukset pyydetty, joten ensi vuoden suunnitelmissa on oman asunnon osto.

2. Osake- ja rahastosäästämiseen perehtyminen.  5/10

Keskityin tänä vuonna säästämään ASP-tilille ja valitettavasti en aloittanut osake/rahastomaailmassa. Olen kuitenkin näihin jonkin verran tutustunut ja lueskellut aiheesta joten ehkä hieman perehtyneempi olen aiheeseen mitä vuosi sitten.

3. Ruokakustannukset järkeviksi.  6/10

Toteutui ja ei toteutunut. Paljon kokkasimme kasvisruokaa, mutta liikaa tuli käytettyä rahaa herkkuihin. Ravintoloissa söimme melko paljon (etenkin kun vertaa opiskelijaelämään), mutta niistä reissuista en olis kyllä juuri lainkaan pihistänyt.

4. Matkustaa. 7/10

Ei toteutunut ihan toivotulla tavalla, syksylle suuniteltu reissu peruuntui, kun päätimme säästää rahoja ensi vuoden häitä varten. Ensi vuodelle taas uudet matkustussuunnitelmat. Laskelmieni mukaan vietimme kuitenkin 12 päivää ulkomailla (3 eri reissua). Seuraavana vuonna olisi tarkoitus vähintään tuplata reissupäivät.

5. Järkevä kuluttaminen ja palveluiden osto. 6/10

Palveluita en juurikaan ostanut, mutta kotimaassa olen käyttänyt paljon rahaa ulkona syömiseen ja juomiseen. Tavaroita ostin suhteellisen vähän, vaatteita esimerkiksi ei tänä vuonna juurikaan kertynyt.

6. Jatkokoulutusmahdollisuuksiin tutustuminen. 8/10
 Olen tutustunut, mutta en vielä tiedä mihin kouluun haen. Miettimäni alat ovat sellaisia, että pääsykokeisiin tulee panostaa täysillä, jos mielii päästä kouluun sisälle.

7. Mieluinen työpaikka. 9/10

Tämä toteutui, kun pääsin kesätöihin mieluisaan työpaikkaan. Sillä tiellä olen edelleen ja määräaikainen sopimus (alallani hyvin yleinen) on kirjoitettu pitkälle ensi vuoteen. Vuoden aikana olen oppinut töissäni aivan valtavasti, lisäksi koen kasvaneeni myös ihmisenä paljon. Työssäni olen joutunut miettimään omia arvojani ja tunteitani hyvin paljon.

8. Tavaroiden myynti. 0/10

En ole tänä vuonna myynyt juuri lainkaan tavaroita. Uuden asuinpaikkani Facebook-kirpputori on todella huono ja Toriin en osaa laittaa myyntiin kuin isoimpia tavaroita. Kirpparipöytää en ole saanut varatuksi, joten kotona ja varastossa pyörii usemap Ikea-kassillinen myytäväksi ajateltavaa tavaraa.

9. Uusi harrastus. 10/10

Aloitimme yhdessä puolisoni kanssa uuden harrastuksen ja sitä on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonnakin.

Olen melko tyytyväinen tavoitteisiini, osa olisi voinut toteutua paremmin, mutta toisaalta vuoden kuluessa tuli muita tavoitteita (mm. häihin säästäminen) jotka sekoittivat pakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti