perjantai 14. huhtikuuta 2017

Taloustili - maaliskuu 2017

 • Maitotuotteet: 60.61€
 • Lihat, kananmunat, kasvisproteiini: 32.21€
 • Einesruoka: 7.05€ (mm. pinaattikeittoa töihin)
 • Kasvikset, hedelmät, marjat: 83.7€
 • Viljatuotteet: 44.3€ (sis. leivontatarvikkeita tupareihin)
 • Herkut (sisältäen myös mehut, limsat yms): 28.56€ 
 • Juomat: 10.36€
 • Muu ruokatavara: Cashewpähkinät 4.85€, purkka 0.95€, sriracha 5.99€, kasvisliemikuutio 1.69€

Ruokaostoksiin meni yllättävän vähän rahaa, vain 280,27 euroa! Olimme kuitenkin suurimman osan päivistä kotona, lisäksi minä otan aina eväät mukaan töihin. Puolisoni syö lounaan töissä, joten siihen menevää rahaa ei tässä näy. Olin odottanut, että rahaa olisi mennyt huomattavasti enemmän, sillä järjestimme myös tuparit, joten tarjoilut sinne ja seuraavalle aamulle kaikille aamupala. Olen todella tyytyväinen tämän kuun tilanteeseen. Sillä, että syömme paljon kasvisruokaa säästää todella paljon. Voisin kirjoitella joskus siitä, miten me säästämme ruokaostoksissa ja esimerkiksi mitkä tuotteet kuuluvat aina ostoskoriimme, Maaliskuussa söimme seuraavia ruokia: porkkanakikhernekeitto, vuohenjuustoiset porkkanakikherneet, tortillat (lättyinä Cosmopolitan salaatti), punajuurifetakastike pastalle, makaronilaatikko, kanasalaatti, linssikeitto, lihapullat uunivihanneksilla, itse tehty pizza ja pinaattikeitto. Järjestimme myös tuparit noin 10 hengelle, siellä tarjosimme pizzaa, soijarouhepasteijoita, mokkapaloja, sipsejä, karkkia ym.

 • Alkoholi kaupasta: 19.58€
 • Ulkona syöminen ja juominen: 27€ (2x pita, 2 juomaa), 22.7€ (lounas x 2, kakkupala), 5€ (2 cokista leffassa), 35.5€ (ruoka x 2, limsa ja olut), 38.7€ (ruoka x 2, olut ja siideri)
 • Yhdessä tekeminen (elokuvat tms): squashtunti 14€, Netflix 9.99€
Kävimme viime kuussa useampaan otteeseen syömässä, tosin aika edullisissa paikoissa onneksi. Alkoholia tuli juotua tupareissa, muuten emme tainneet juoda oikeastaan muuten kun syömässä käymässä. Yhdessä tekemiseen tuli tässä kuussa myös squashtunti, suosittelen kyllä tuota liikuntamuotoa! Elokuvissa kävimme lipuilla, jotka olemme jo viime vuonna ostaneet (ostamme aina yhdessä 8 kerran sarjaliput, tulevat halvemmiksi). Tähän kaikkeen meni viime kuussa 172,47€.


 • Pesuaineet yms: 37.47€
 • Kaikki muu: 61,83€ (Ikeasta kukkajuttuja, iso valokuvakehys, henkareita, säilytyslaatikoita), Helsingin Sanomien viikonloppunumero + digi 6kk 120€, 3kk sähkölasku 41.67€, bensa 59.34€, tulppaanit 5€

Innostuin Citymarketin mammuttimarkkinoilla ja ostin paljon pesuaineita yms kaappiin odottamaan käyttöä. En kannata tavaroiden hamstraamista, mutta kuluvaa ja hyvin säilyvää tavaraa voi huoletta ostaa hieman enemmän, kun tietää että ne kuluu käytössä. Itsellni on kori, johon kerään uudet purkit kosmetiikkaa yms ja katson aina sieltä ensimmäisenä, jos jokin tuote pääsee loppumaan. Muita kuluja tuli aika paljon, kotiin tarvittavia tavaroita, lisäksi tuli sähkölasku. Bensalla kävimme viikonloppureissun vanhempieni luona. Innostuimme tilaamaan myös Helsingin Sanomat, jatkossa voisi jatkaa pelkällä digiversiolla, viikonloppuisin olemme usein menossa, joten on riskinä että lehdet jäävät lukematta. Tähän kaikkeen meni yhteensä 325,31€.

Tässä kuussa rahaa paloi taloustililtä yhteensä 778,05 euroa. Enemmän mitä sinne kuukausittain laitamme, mutta onneks usein muilta kuukausilta jää hieman rahaa säästöön. En tiedä kiinnostaako nämä taloustilin koosteet ketään, mutta jäävät ainakin itselle ylös muistiin. Voi käydä vertaamassa eri kuun ruokamenoja ja hakemassa myös vinkkejä ruokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti