maanantai 1. huhtikuuta 2019

Me ollaan asunnonomistajia (ja asuntovelallisia)

Ostimme tosiaan aviomieheni kanssa kaksion pääkaupunkiseudulta ja nyt on kauppakirjat allekirjoitettu. Kyseessä on asunto-osake rivitalossa, joka on rakennettu vuonna 2014. Meillä on siis oma pieni piha, mitä kumpikin arvostimme korkealle asunnon valinnassa. Mitään isoja remontteja ei taloyhtiöön ole tulossa.

Kuukausittaiset menot (hoitovastike+vesimaksu+autopaikka) maksaa noin 250€/kk, joten asumiskustannukset ovat edulliset. Tähän tulee tietenkin vielä sähkölasku päälle (talo lämpenee kaukolämmöllä). Talo sijaitsee omalla tontilla. Työmatkat sujuvat julkisilla tai pyörällä. HSL:n vyöhykeuudistus on meille hyödyllinen (vyöhykkeiden rajoja tutkittiin kyllä tarkkaan asuntoilmoituksia tutkiessa).

Meillä molemmilla on ollut erilliset ASP-tilit ja niihin olemme ehtineet hyvin säästää. Koska kyseessä on koti vain muutamaksi vuodeksi, halusimme säästää toisen ensiasunnonostajan edut. Sen vuoksi päätimme ostaa kodin omistusprosenteilla 30% (minä) ja 70% (puolisoni). Asuinkustannukset maksamme kuitenkin puoliksi.

Aviomieheni käytti siis oman ASP-tilinsä säästöt ja otti täyden ASP-lainan. Minä maksoin asunnosta rahalla 7000€ ja lisäksi otin 56 000 euron asuntolainan 10 vuoden laina-ajalla. Varainsiirtoveroa maksoin siis 1260€, lisäksi lainannostokustannuksia 300€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti