tiistai 4. kesäkuuta 2024

Toukokuu 2024 ja muutoksia elämässä

Tulot

Kotihoidon tuki 497,36€
Lapsilisä 120,88€
Kirppismyynti 224,85€
Yht 843,09€

Menot
Puhelin 19,99€
Ruoka ja juoma 142,91€
Lahja 86,36€
Vaatteet 148,72€
Kosmetiikka 43,43€
Matkustus 69,9€
Langat 89,3€
Lapsen menot 36,65€
Harrastus 10€
Koti 2€

Yhteensä 649,26€

Säästöprosentti 23%.

Viimeinen kuukausi hetkeen kun tulot ovat näin pienet! Kesäkuussa palaan hieman ennen kuun puolta väliä töihin.

Kauaa en ehdi kuitenkaan töissä olemaan, sillä meille syntyy toinen lapsi syyskuussa jos kaikki menee hyvin. Jään siis uudelleen vanhempainvapaalle, marraskuuhun asti saan palkkaa ja sitten taas Kelan etuuksille.

Uudelle vauvalle ei hirveästi pitäisi tehdä ostoksia, tuplarattaat ostimme, mutta en ole vielä maksanut omaa osuuttani puolisolle (maksoivat 1500€, saimme anopilta myös hieman tukea niihin, lisäksi todennäköisesti myymme vanhat rattaat pois). Katsotaan siis paljonko minulle jää maksettavaa. Turvakaukalon tarvitsemme, lisäksi vauvalle sänky. Toisen syöttötuolin haluamme myös, meillä on vauvaa varten siihen sellainen vastasyntyneen "sitteri"osa. Jotain uutta (tai siis käytettynä ostettua) vaatetta haluan varmaan vauvalle. Kela maksoi äitiysavustuksen (170€), mutta laitan sen suoraan vauvan menoihin niin ei näy omissa tuloissani.

Lähdemme ennen minun töiden alkua ulkomaille viikoksi, puoliso on maksanut lennot ja hotellin, en ole vielä maksanut omaa osuuttani. 

Asumme edelleen kaksiossa, jonka myynti alkaa hiljalleen olemaan ajankohtainen. Vielä emme ole olleet yhteydessä välittäjiin, mutta se on kesän to do listalla. Todennäköisesti kun saamme asunnon myytyä, muutamme hetkeksi vuokralle ja mietimme missä haluamme asua.

Sain myytyä ihan ok:sti kirpparilla, myymättömät tavarat lahjoitin. En tee enää kuukausittaisia tavarakatsauksia, koska nyt alkaa olemaan tilanne sellainen, ettei meillä enää hirvittävästi ole tavaraa mistä luopua. 

Tämän kuun menot ovat aika kovat (minun kulutukseeni nähden). Ostin kesävaatetta kasvavalle vatsalle ja tulevaa reissua silmällä pitäen. Muutaman raskauspaidan tarvitsisin vielä, mutta muuten pitäisi raskausajan vaatteita olevan nyt riittävästi. Lisäksi kävin vanhempieni luona lapsen kanssa, junaliput olivat aika kalliit. 

Tilasin aurinkorasvaa, sillä viimeksi tilaamani rasva oli aivan surkea. Ystäväni kutoo vauvalle peiton, joten ostin siihen lankaa. Peitosta tulee varmasti ihana ja takuuvarmasti lämmin, sillä lanka oli merinovillaa. 

Sisko täytti pyöreitä ja ostin hänelle lahjan. Lisäksi kävin hieman pidemmällä kaavalla ravintolassa syömässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti